NL EN
Vraag / Offerte

Dandelion

boeken

Wil je Dandelion boeken? AT Bookings is het officiële boekingskantoor van Dandelion. Hier kan je een optreden van Dandelion boeken. Vraag een offerte aan bij onze boekers. Het verplicht je tot niets.

bekijk ons overzicht of zoek op artiest.

contact

neem online of telefonisch contact met ons op

contact

plaats gratis een optie of boek direct

contact

Biografie

Dandelion boeken
Met hun nieuwe album getiteld Laika, Belka, Strelka, presenteert Dandelion de wereld aan hun country funk: een groovy, lyrische en piano-gedreven sound, met samenzang geïnspireerd door Crosby, Stills & Nash. Hoewel de band de titel ‘het best bewaarde geheim van Nederland’ met trots draagt, zijn er weinig plekken waar de vier Volendammers nog niet hebben gespeeld. Na een docu op NPO3, een bezoek aan DWDD, een clubtour, een zweterige Popronde en drie theatertours met onder andere Leo Blokhuis, Barry Hay, Anne Soldaat, Jett Rebel, Ruben Hein en Yorick van Norden heeft Dandelion de wifi-codes van elke backstage in Nederland in handen.

Laika, Belka, Strelka brengt een ode aan de Russische ruimtehonden die in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw het heelal in werden gelanceerd tijdens de space race tegen de Amerikanen. De tracks gaan dan ook over de absurde zoektocht naar betekenis in ons bestaan en onze drang om te leven ondanks het vooruitzicht van een onvermijdelijke dood. Laika, Belka, Strelka is het meest ambitieuze album van Dandelion tot nu toe: alle basistracks zijn live opgenomen in de vintage PAF! Studio van Marcel Fakkers en Dave von Raven (The Kik) in Rotterdam. Oneffenheden zijn niet gladgestreken, maar uitvergroot. Scheurende gitaren ruizen door galmkamers, piano’s zijn opengetrokken en achterstevoren afgespeeld, en de unieke close harmonies van de band zijn rond één microfoon gezongen. Zodra de eerste Mellotron-klanken van het openingsnummer door je koptelefoon klinken, waan je jezelf zittend op het tapijt van de studio.

Met al deze troeven in hand bewijst Dandelion dat zij onontbeerlijk zijn in het huidige Nederlandse muzieklandschap en met recht hun titel hebben verdiend als country funk machine.

Persfoto

Blijf op de hoogte

Verzenden

Video