NL EN
Vraag / Offerte

Iris Enthoven

boeken

Wil je Iris Enthoven boeken? AT Bookings is het officiële boekingskantoor van Iris Enthoven. Hier kan je een optreden van Iris Enthoven boeken. Vraag een offerte aan bij onze boekers. Het verplicht je tot niets.

bekijk ons overzicht of zoek op artiest.

contact

neem online of telefonisch contact met ons op

contact

plaats gratis een optie of boek direct

contact
Bel ons: 020 - 261 93 56

Biografie

Iris Enthoven (8 maart 1994) is een Nederlandse presentatrice en YouTuber, momenteel te zien op Concentrate BOLD en Concentrate VELVET (RTL) en de muziekzender XITE.

Al vanaf jonge leeftijd deed Iris aan dans en toneel.

Tijdens haar middelbareschooltijd danste zij professioneel in de vooropleiding van de dansacademie Lucia Marthas en tijdens haar studie volgde zij toneellessen aan de Jaargang van Kemna. Na het behalen van haar vwo-diploma besloot ze ‘Economics and Business’ te gaan studeren aan de UvA, waarvan ze in mei 2016 haar diploma haalde. Naast haar studie kriebelde de wereld van journalistiek en media. Onder meer deed Iris journalistieke ervaring op door artikelen te schrijven voor het rebelse online jongerentijdschrift SPUNK (het kleine zusje van VICE).

Daarnaast ontstond een grote interesse voor TV en volgde zij naast haar bachelor een opleiding aan de TV Academy. Door de TV Academy merkte Iris dat ze het leuk vindt om voor de camera te staan. In april 2016 gaf zij zich op voor de Xite Zoekt Vlogger contest, met succes. Ze doorliep de verschillende castingrondes en werd uiteindelijk verkozen tot nieuwe presentatrice van de muziekzender. Hiervoor mocht ze de gehele zomerperiode de festivalreports presenteren en alle grote muziekartiesten van dat moment interviewen.

Om nog beter te worden in presenteren en zichzelf te verdiepen, besloot Iris verder te studeren met de master ‘Journalistiek en Media’ aan de UvA. Naast host voor XITE werd Iris begin dit jaar een van de vaste gezichten op het online RTL platform Concentrate BOLD. Hier presenteert ze onder andere de programma’s Untrained, The Pick Up Line, Big Bang BOLD. Voor beide kanalen bedenkt ze de content én presenteert ze het.

In 2017 presenteerde Iris de Xite Awards in een uitverkochte Melkweg (Amsterdam).

Naast alle presentatie werkzaamheden is Iris ook werkzaam als actrice en stemactrice.

Pressmap Iris Enthoven

Blijf op de hoogte

Verzenden

Video