NL EN
Vraag / Offerte

Logue

Wil je Logue boeken? AT Bookings is het officiële boekingskantoor van Logue. Hier kan je een optreden van Logue boeken. Vraag een offerte aan bij onze boekers. Het verplicht je tot niets.

AT Bookings

bekijk ons overzicht of zoek op artiest.

contact

neem online of telefonisch contact met ons op

contact

plaats gratis een optie of boek direct

contact

Biografie

Logue is de band die in 2013 op het Rotterdamse Conservatorium (Codarts) is ontstaan. Initiatiefnemer, creatief brein is singer-songwriter Sjoerd van Heumen. Voor een studio-opdracht vormde van Heumen een band om zich heen. Afgaand op met wie het hij goed kon vinden selecteerde hij drie bandleden die een zelfgeschreven nummer moesten gaan inspelen. De band wist echter toen nog niet dat ‘Cold Hearts’ voor meer dan alleen een voldoende voor deze opdracht zou zorgen. De band trok de aandacht van A&R Manager Menno Timmerman die wel meer wilde horen van deze formatie. Toen Sjoerd een blik open trok met stuk voor stuk goede liedjes, bleek ‘Cold Hearts’ geen toevalstreffer en was een structuele samenwerking geboren. Later dat jaar werd het nummer door de Popunie genomineerd voor een Rotterdam Music Award in de categorie ‘beste single’.

Eind 2015 bracht de band de single ‘Jump The Gun’ uit. Deze werd meteen opgepikt door Radio 2 die Logue voor twee maanden de stempel ‘Radio 2 Talent’ gaf. Met veel airplay en optredens bij de radiozender trok de band ook de aandacht van zangeres Miss Montreal. Via een tweet sprak zij over een “prachtig mooi liedje”.

Schrijven als uitlaatklep is een belangrijk onderdeel in de nummers van Logue. Of het nu een verzonnen of persoonlijke gebeurtenis is, het gaat allemaal door dezelfde trechter die het geheel in Logue vorm giet. De band zoekt de balans tussen simpele popnummers en eigenwijze Indie Rock, bijgestaan door synthesizers en een sterke ritmesectie bestaande uit bas en drums. Invloeden van de band zijn: Foals, Bombay Bicycle Club, Tame Impala en Atlas Genius.

persfoto

Blijf op de hoogte

Verzenden

Agenda

  • Geen agenda aanwezig

Video