NL EN
Vraag / Offerte

Vandenberg

boeken

Wil je Vandenberg boeken? AT Bookings is het officiële boekingskantoor van Vandenberg. Hier kan je een optreden van Vandenberg boeken. Vraag een offerte aan bij onze boekers. Het verplicht je tot niets.

bekijk ons overzicht of zoek op artiest.

contact

neem online of telefonisch contact met ons op

contact

plaats gratis een optie of boek direct

contact
Bel ons: 020 - 261 93 56

Biografie Vandenberg

Vandenberg boeken

Vandenberg is terug met nieuwe zanger Mats Leven

Vandenberg heeft bekend gemaakt dat Mats Leven de nieuwe leadzanger is van de band. De powerhouse vocalist is het meest bekend van zijn werk met Yngwie Malmsteen, Candlemass en diverse tours met het Trans-Sibirian Orchestra en vele andere bands.

Over de toetreding van Mats tot de band zegt Adrian Vandenberg: “Om te zeggen dat ik enthousiast ben over het werken met Mats Leven zou een understatement zijn! Het is een enorm voorrecht om te werken met een zanger van Mats’ kaliber, die net zo gepassioneerd is door kick-ass rock en gemotiveerd en toegewijd is als ik. Een unieke kenmerkende stem, sterke podiumpresentatie, zeer ervaren, maar tegelijk nooit draaiend op de automatische piloot en hij is daarbij een geweldige kerel!”

Leven vervangt Ronnie Romero en de band werkt momenteel al aan een vervolg op het album ‘2020’.  Over het nieuwe album zegt Adrian Vandenberg het volgende: “Mats en ik werken op dit moment aan nieuwe nummers voor het volgende Vandenberg album. We motiveren en inspireren elkaar de lat hoger te leggen en komen met geweldige zeer spannende dingen. Hierbij hebben we ons laten inspireren door de beste rockbands uit de jaren ’70 en ’80 waarmee we zijn opgegroeid. Deze inspiratie nemen we mee naar 2022 zowel qua sound als qua dynamiek. Straight in your face stadionrockers, epische tracks en natuurlijk een hartverscheurende en kenmerkende rockballad mogen op dit album niet ontbreken . Na de geweldige herstart met ons Vandenberg 2020 album, waarvan de wereldwijde kritieken veel meet lovend waren dan we hadden gehoopt, zijn we meer dan klaar om naar een nog hogere versnelling te schakelen voor het nieuwe album. We kunnen niet wachten om de podia over de hele wereld te beklimmen met deze killer Vandenberg line-up, met Mats, Koen, Randy en ik. Lijkt het alsof ik enthousiast ben? Dat ben ik zeker!”.

Vandenberg. Een naam met een roemrijk verleden. Onder leiding van topgitarist Adrian Vandenberg brengt het viertal begin jaren 80 drie veelgeprezen albums uit. Met het gelijknamige debuut uit 1982, met de hit-single Burning Heart, Heading For A Storm (’83) en Alibi (’85) bereikten ze commercieel succes. De band had succesvolle tours door Amerika, Japan en Europa spelend met Ozzy Osbourne, KISS, Rush, Scorpions, Michael Schenker en vele andere. In vervolg hierop heeft Adrian Vandenberg een indrukwekkende carrière. Hij was 13 jaar lang een lid van Whitesnake en werkte daarbij mee aan de nummer 1 hit Here I Go Again. Hij bracht vele jaren door duellerend met Steve Vai op gitaar en is teruggekeerd voor vele reünies. Ook was Vandenberg lid van de supergroep Manic Eden en meer recentelijk liet hij zien dat zijn gecultiveerde status volledig in tact is met Vandenberg’s Moonkings.

Samen met Leven bestaat de ritmesectie voor de 2022 line-up uit bassist Randy van der Elsen (NOWBHM Heroes, Tank), en drummer Koen Herfst (Bobby Kimball (Toto), Epica en Doro).

“Ik geloof dat de vibe die we hebben met deze turbo-charged line-up geweldig is”, concludeert Vandenberg. “We zijn helemaal geen nostalgie-act die probeert te herscheppen wat er al die jaren geleden is gebeurd. Dit is een gloednieuwe dynamische band met een naam die geschiedenis heeft en ik zou niet gelukkiger kunnen zijn met de manier waarop het is geworden.”

Beluister hier het Vandenberg’s 2020 via Spotify.

Pressmap Vandenberg

Blijf op de hoogte

Verzenden

Video's Vandenberg