NL EN
Vraag / Offerte

BICKEL

BICKEL boeken voor jouw event?
BICKEL is exclusief te boeken bij AT Bookings.
BICKEL is beschikbaar voor optredens in clubs, poppodia, besloten evenementen en festivals.
Vraag een vrijblijvende offerte aan bij onze boekers.

bekijk ons overzicht of zoek op artiest.

contact

neem online of telefonisch contact met ons op

contact

plaats gratis een optie of boek direct

contact
Bel ons: 020 - 261 93 56

Biografie

Bickel is een drieëntwintig jarige zanger, componist en schrijver van (voornamelijk Engelstalige) teksten.

De invloeden in zijn muziek zijn divers, variërend van de blues/folk en psychedelische artiesten uit de jaren 60 tot de indie revival van het eerste decennium na 2000.

Alhoewel hij met regelmaat buiten zijn genre schrijft, valt het in het algemeen onder het label Indie Pop/Alt Rock. Grote inspiraties zijn; Arctic Monkeys, The Beatles, Bob Dylan, The Strokes, Lou Reed, The Doors, Gorillaz en MGMT. In de muziek staan (akoestische) gitaar en stem centraal maar ook synthesizers, toetsen en orgels komen veel voor.

Afkomstig uit Amsterdam en geboren in een familie waar kunst en liefde voor het podium centraal stonden, begon Bickel op twaalfjarige leeftijd een enorme passie te ontwikkelen voor muziek en het vertellen van verhalen.

In zijn nummers en live-shows schuilen twee altijd strijdende tegenpolen. Soms bombastisch en barstend met energie maar op andere momenten juist bijna muisstil en heel intiem. Soms groots en ruig, soms lief en kwetsbaar. Sommige van zijn verhalen slepen je mee ver weg van het aardse bestaan, diep de ruimte in, terwijl andere verhalen zich juist pal voor je neus afspelen.

Wel consistent blijft zijn aandacht voor de teksten, waarin hij probeert om zijn, soms filosofische en soms cynische, kijk op de wereld te schetsen en de luisteraar mee te slepen naar een plek of perspectief waar ze nog niet, of juist al te goed bekend mee waren.

Qua stemgeluid zingt hij een vrij brede tenor/bariton met unieke, licht-nasale en rauwe klanken die in hun hogere tonen associaties opwekt met artiesten zoals John Lennon en Alex Turner maar in zijn lage tonen meer neigen naar de warme, luchtige geluiden van songwriters als Jason Mraz en Jack Johnson.

Of Bickel nou speelt met zijn volledig zeskoppige live-band achter zich of helemaal alleen met zijn akoestische gitaar, een memorabele show is altijd gegarandeerd!

Blijf op de hoogte

Verzenden

Video

Bezoekers bekeken ook