NL EN
Vraag / Offerte

VanVelzen

boeken

VanVelzen boeken voor jouw event?
VanVelzen is exclusief te boeken bij AT Bookings.
VanVelzen is beschikbaar voor optredens in clubs, poppodia, besloten evenementen en festivals.
Vraag een vrijblijvende offerte aan bij onze boekers.

bekijk ons overzicht of zoek op artiest.

contact

neem online of telefonisch contact met ons op

contact

plaats gratis een optie of boek direct

contact
Bel ons: 020 - 261 93 56

Biografie VanVelzen

(Roel) VanVelzen is in 2006 voor het eerst te horen met zijn debuutsingle ‘Baby Get Higher’. De pianist / zanger maakt een bliksemstart met optredens in DWDD en als in maart 2007 zijn debuutalbum uitkomt, prijkt het bovenaan de charts. Nu – 5 albums, 21 singles, diverse awards (waaronder een Gouden Harp), 6 club- en theatertours en honderden optredens verder – is hij niet meer weg te denken van radio, televisie en de streaming-platforms.

Samen met zijn vaste band staat hij al jaren garant voor een vlammende liveshow. Niet alleen vóór, maar vooral ook mét zijn publiek deelt hij zijn muzikale energie. Op festivals, feesten en tijdens de pandemie ook via het scherm: Roel is een van de vaste leden van The Streamers, de superband die ontstond bij Vrienden Van Amstel Live.

Als Roel voor zijn deelname aan Beste Zangers het liedje Bırak Beni Böyle van zangeres Karsu gaat vertalen, voelt het opeens logisch om dat in het Nederlands te doen. Hij roept de hulp in van Paul de Munnik, en het resultaat is ‘Jij Maakt Muziek’, dat niet alleen de 2 miljoen kijkers wegblaast maar inmiddels ook nog ruim een miljoen streams op Spotify en Youtube heeft.

 

Het blijkt het startschot voor een nieuw hoofdstuk. Samen met onder andere Diggy Dex, Maaike Ouboter en Paskal Jacobsen schrijft Roel een reeks Nederlandstalige liedjes, die hij eerst tijdens een theatertour speelt en daarna opneemt met zijn band en producer JB Meijers [Common Linnets, De Dijk]. Het resultaat: de EP ‘Veranderlust’, met vijf frisse maar intense liedjes. Over opstaan, over vallen en over patronen en muren doorbreken. En over hoe nodig het is om soms je leven compleet Ondersteboven te halen. 

Pressmap VanVelzen

Blijf op de hoogte

Verzenden

Video's VanVelzen