NL EN
Vraag / Offerte

Freddy Tratlehner

boeken

Freddy Tratlehner boeken voor jouw event?
Freddy Tratlehner is exclusief te boeken bij AT Bookings.
Freddy Tratlehner is beschikbaar voor kookdemo's.
Vraag een vrijblijvende offerte aan bij onze boekers.

bekijk ons overzicht of zoek op artiest.

contact

neem online of telefonisch contact met ons op

contact

plaats gratis een optie of boek direct

contact
Bel ons: 020 - 261 93 56

Biografie Freddy Tratlehner

Freddy Tratlehner (18 april 1983) is multi-disciplinair kunstenaar en muzikant. Freddy (ook wel bekend als Vjeze Fur) zat op de Rietveld Academie in Amsterdam waar hij studeerde aan de afdeling van de beeldende kunst. Met de muziekformatie De Jeugd van Tegenwoordig bracht hij het nummer ‘Watskeburt?!’ uit en behaalde de nummer één positie in de Nederlandse lijsten. Het viertal trad dat jaar overal op en hun debuutalbum ‘Parels voor de zwijnen’ luidde een tijdperk van hits in.

Na een jaar er tussenuit geweest te zijn studeerde Freddy in 2007 af aan de kunstacademie. Het album ‘De Machine’ kreeg lovende kritieken en vanaf dat moment is De Jeugd van Tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. In 2022 richt Freddy met zijn vriend Job de Jong de Job en Fred band op.

Freddy’s interesses liggen in de beeldende kunst, muziek, mode en koken. Bij alle elementen staat het creëren centraal. Samen met De Jeugd van Tegenwoordig heeft hij meerdere samenwerkingen met kledingmerken en heeft hij een aantal freelance interviews voor de Vogue gedaan. Freddy heeft meegedaan aan meerdere kunstexposities in gerenommeerde galeries en had een eigen menswear kledinglijn genaamd TRATLEHNER.

De passie voor eten heeft hij van huis uit meegekregen, zijn vader is chefkok geweest. Freddy houdt ervan om te koken en te eten. Op zijn Instagram maakt hij regelmatig in eigen stijl hilarische kookvideo’s genaamd Lekker Fred. In 2019 kwam zijn kookboek ‘Lekker Fred’ als tweede de Bestsellerlijst binnen. Dit boek werd opgevolgd door ‘Lekker Fred in het land’. In 2021 kwam Freddy met een merchandise genaamd ‘Lekker Fred’ waar hij ecologische T-shirts en hoodies verkoopt met typische Vjèze Fur teksten. In 2022 is hij één van de VIPS in het programma ‘Celebrity Masterchef’ en in 2023 gaat hij voor 3 op Reis naar Italië. In de zomer van 2023 heeft Freddy met De Jeugd van Tegenwoordig een nieuw album uitgebracht en eind 2023 is Freddy samen met Willie Wartaal de podcast ‘Drie Kwartjes’ gestart, waarbij het duo elke aflevering muntjes in een jukebox gooit in ruil voor nummers die zij samen bespreken.

Pressmap Freddy Tratlehner

Blijf op de hoogte

Verzenden

Video